Oricine ar trebui să știe să gătească o friptură de porc la cuptor, la tavă, la ceaun sau pe grătar.
Dacă și tu speri să-ți încânți întreaga familie cu o friptură de porc perfectă, te invităm să descoperi secretele unui preparat perfect!
CITEȘTE ȘI: Marinade delicioase pentru o friptură de porc perfectă – Exquis
În funcție de câtă grăsime are sau de modul în care alegi să o prepari, fiecare tip de carne are timpi diferiți de gătire. Cu toate acestea, procedura de preparare a unei fripturi de porc perfecte este aceeași.
Prin urmare, este important să respecți câțiva pași importanți pentru a obține cea mai bună friptură de porc:
CITEȘTE ȘI: Cum alegi carnea potrivită pentru o friptură de porc suculentă – Exquis
Friptura de porc poate fi preparată atât din mușchi sau ceafă, cât și din cotlet sau orice parte a porcului o preferi. Fiecare tip de carne are propriile particularități și este important să le cunoști înainte de a te gândi cum le poți prepara.
Timpul de preparare depinde într-o mare măsură de tipul de carne ales, dar și de grosimea bucăților. În general, carnea de porc se gătește pentru 20-40 de minute, în funcție de rețetă. În timp ce mușchiul de porc, de pildă, este fraged și se gătește în maxim 8-10 minute pe grătar, coastele de porc au nevoie de mai multe ore, la foc mai mic.